Select Page

quizbmalma18 ( ** )

Alma 18


1039.  (D-M)  King Lamoni had his servants recount all the things Ammon had done in preservin ghis flocks.  Regarding this, all of the following are true EXCEPT:
     A. Ammon was faithful to all of his responsibilities.
.       B. Ammon displayed great power in contending against those who confronted him.
.       C. King Lamoni felt that Ammon was ‘more than a man’.
     D. King Lamoni wondered if Ammon was indeed the ‘Great Spirit’ who punished his people because of their murders.
     E. Lamoni wondered if Ammon was the Lamb who would be slain for the sins of his people.
                                                                                                                                           Answer:  E  (Alma 18:1-2)

1040.  (H-M)  The king’s servants said all of the following concerning Ammon EXCEPT:
.       A. We do not know if he is the Great Spirit or a man.
     B. He cannot be slain by the enemies of the king.
     C. The king’s enemies can only scatter the king’s flocks with great effort and determination when Ammon is with us.
     D. Ammon is expert and has great strength, and he is a friend of the king.
     E. They stated that they did not believe that a man could have such great power as Ammon had.
                                                                                                                                           Answer:  C  (Alma 18:3)

1041.  (H-M) After king Lamoni heard the report of his servants concerning Ammon, he said all of the following EXCEPT:
     A. Now I know that he [Ammon] is the Great Spirit.
     B. Now I know that he [Ammon] is a holy prophet of God.
     C. Ammon has come down at this time to preserve your [the servant’s] lives.
     D. Ammon has come down that I might not slay you as I have your brethren heretofore.
     E. Ammon is the Great Spirit of whom our fathers have spoken.
                                                                                                                                           Answer:  B  (Alma 18:4)

1042.  (H-M)  All of the following statements concerning king Lamoni are true EXCEPT:
     A. Lamoni had received the tradition of a ‘Great Spirit’ from his father.
     B. Despite believing in a Great Spirit, Lamoni and others supposed that whatsoever they did was right.
.       C. Lamoni feared greatly that he had done wrong in slaying his servants.
     D. Lamoni had slain many servants because they allowed his flocks to be scattered at the place of watering.
.       E. At times, Lamoni had even considered slaying the wives and children of his servants for allowing his sheep to be scattered.
                                                                                                                                           Answer:  E  (Alma 18:5-6)

1043.  (H-E)  True or false:  Scattering flocks at watering places and then driving the sheep to their own lands was a ‘practice of plunder’ among the Lamanites.
.                                                                                                                                            Answer:  True  (Alma 18:7)

1044.  (H-M)  What caused king Lamoni to make the following statement concerning Ammon: “Surely there has not been any servant among all my servants that has been so faithful as this man…” ?
.       A. Not only did Ammon save and restore the king’s flocks, but he sheared them also.
     B. After saving the king’s flocks, he remembered to water them, feed them, and attend to the lambs.
     C. Right after saving the flocks, Ammon tended to the king’s gardens.
     D. After saving the flocks, Ammon was found preparing the king’s horses and chariots that would conduct him forth to the land of Nephi where his father dwelt.
.                                                                                                                                           Answer:  D  (Alma 18:9-10)

1045.  (H-M)  After making ready the horses and chariots of the king, Ammon was about to go in unto the king, but he decided not to go in.  What was the reason for this?
.       A. The king turned his back on Ammon.
     B. The king’s guards blocked Ammon’s way.
     C. The countenance of the king was changed.
     D. Ammon did not feel that he was appropriately dressed to enter the king’s presence.
.       E. The king was involved in an important conversation with his ministers.
                                                                                                                                         Answer:  C  (Alma 18:12)

1046.  (H-M)  One of the king Lamoni’s servants called Ammon a name and told him that the king desired him to stay.  What was the name or title that the servant used?
     A. Rabboni
.       B. Rabbanah
.       C. Rabdomiah
.       D. Rabbinicah
     E. Rabenihu
                                                                                                                                        Answer:  B  (Alma 18:13)

1047.  (H-M)  What was king Lamoni’s response when Ammon asked, “What wilt thou that I should do for thee, O king?”.
      A. He again requested that Ammon marry one of his daughters.
.       B. He fell on his knees in front of Ammon and pleaded that he would save his soul.
     C. He asked him if the horses and chariots were fully prepared for his upcoming visit to his father.
     D. He told Ammon that he would give him all of his gold and silver and precious stones.
     E. He did not answer Ammon, and held his silence for an hour, according to their time.
                                                                                                                                         Answer:  E  (Alma 18:14)

1048.  (H-E)  True or false:  When Ammon asked king Lamoni a second time what he would that Ammon should do for him, Ammon was filled with the Spirit and he perceived the thoughts of the king.  Ammon then said to the king: “Is it because thou hast heard that I defended they servants and thy flocks, and slew seven of their brethren with the sling and with the sword, and smote off the arms of others, in order to defend thy flocks and thy servants; behold, is it this that causeth thy marvelings?”
.                                                                                                                                            Answer: True  (Alma 18:16)

1049.  (H-M)  How did king Lamoni respond when Ammon said to him, “What is it that thy marvellings are so great?  Behold, I am a man, and am thy servant; therefore, whatsoever thou desirest which is right, that will I do.”
.       A. King Lamoni marveled.
     B. Lamoni discerned that Ammon could read his thoughts.
.       C. Lamoni asked Ammon, “Who art thou?”
     D. Lamoni asked Ammon, “Art thou that Great Spirit,who knows all things?”
.       E. Lamoni responded in ALL the ways listed above.
.                                                                                                                                             Answer:  E  (Alma 18:17-18)

1050.  (


Click here to return to the Book of Mormon menu page
Click here to return to the Main Menu page