Select Page

Mosiah 28

Mosiah 28


 

646. (H-E) After their conversion, the sons of Mosiah returned to their
father, the king, desiring what?

         A. That they could receive the higher
priesthood

         B. That they could be baptized for the
dead

         C. That they could receive their
inheritances

         D. That they could construct a new
temple

         E. That they could go to the land of Nephi and impart the word of God to the Lamanites

[Answer: E  
(Mosiah 28:1)]

 

647. (H-E) The sons of Mosiah desired to do all of the following EXCEPT:

         A. Bring the Lamanites to a knowledge
of the Lord their God

         B. Introduce commerce and industry to
the Lamanites

         C. Convince the Lamanites of the
iniquities of their fathers

         D. Cure the Lamanites of their hatred
towards the Nephites

         E. Bring the Lamanites to rejoice in
the Lord their God

[Answer: B  
(Mosiah 28:2)]

 

648. (H-E) The sons of Mosiah desired to do all of the following EXCEPT:

         A. To cause that the Lamanites and the
Nephites would become friendly to one another

         B. To cause that there be no more
contention in all the land

         C. To cause the Lamanites and the
Nephites to live together in peace in the
land of Zarahemla

         D. To declare salvation to every
creature

         E. To prevent, if possible, even one
human soul from perishing

[Answer: C  
(Mosiah 28:2-3)]

 

649. (H-M) The
thought that any soul should endure endless torment caused the sons of Mosiah
to do what?

         A. Quake and tremble

         B. Run and hide

         C. Fast and pray

         D. Weep and wail

         E. Confess and forsake

[Answer: A  
(Mosiah 28:3)]

 

650. (H-M) All of the following statements concerning the sons of
Mosiah are true EXCEPT:

         A. The spirit of the Lord worked upon them

         B. They were the very vilest of
sinners

         C. The Lord,
in his infinite mercy, saw fit to spare them

         D. They suffered much anguish of soul
because of their iniquities

         E. They became physically ill when
they realized the damage they had done to the church

         F. They feared that they should be
cast off forever

         G. They pled with their father that
they might go up to the
land of Nephi

[Answer: E  
(Mosiah 28:4-5)]

 

651. (H-E) King
Mosiah asked the Lord if he should let his sons preach to the Lamanites.  In response, the Lord said all of the
following EXCEPT:

         A. Let them
go up

         B. Many shall believe on their words

         C. They shall have eternal life

         D. Thy sons shall suffer no hardships
or trials

         E. I will deliver thy sons out of the
hands of the Lamanites

                                                                                                                                                            [Answer:
D   (Mosiah 28:6-7)]

 

652. (H-E) True or
false: King Mosiah granted unto his sons to go up unto the Lamanites, and they
took their journey into the wilderness to preach.

                                                                                                                                                            [Answer:
True   (Mosiah 28:8-9)]

 

653. (H-M) All of the following statements concerning king Mosiah are
true EXCEPT:

         A. He had no one to confer the kingdom
upon, because his sons would not accept the kingdom

         B. He conferred upon Alma the plates of brass, the plates of Nephi,
and all other precious things that had been kept and preserved

         C. He translated and caused to be
written the records which were on the plates of gold found by the people of
Limhi

         D. He translated the plates of gold
because his people were anxious and desirous beyond measure to know concerning
the people who had been destroyed

         E. He translated the plates of gold by
means of the three stones which were fastened unto the three rims of a bow

                                                                                                                                                            [Answer:
E   (Mosiah 28:10-13)]

 

654. (H-E) Concerning the stones fastened in a bow used by king Mosiah,
all of the following are true EXCEPT:

         A. They were prepared from the
beginning

         B. They were used as an aid in hearing
the voice of the Lord

         C. They were handed down from
generation to generation

         D. They were prepared for the purpose
of interpreting languages

         E. They were kept and preserved by the
hand of the Lord, that he could reveal the iniquities and abominations of his
people

         F. Whosoever possessed them was called
seer, after the manner of old times

[Answer: B  
(Mosiah 28:14-16)]

 

655. (H-M) Mosiah
translated the records which gave an account of a certain people. All of the
following are true concerning this record and this people EXCEPT:

         A. This people was destroyed

         B. The records gave an account from
the time that they were destroyed back to the building of the great tower

         C. The record told of the confounding
of the language of the people and their scattering abroad upon the land

         D. The people were referred to as Mulekites, being descendants of Mulek,
son of Zedekiah

         E. The record gave an account of
events back to the creation of Adam

[Answer: D  
(Mosiah 28:17)]

 

656. (H-M) All of the following statements concerning the record
translated by Mosiah are true EXCEPT:

         A. The account caused the people of
Mosiah to mourn exceedingly

         B. The account filled the people of
Mosiah with much sorrow

         C. After hearing the account, the
people of Mosiah desired to return to the land where the record was discovered

         D. The account gave the people much
knowledge, in which they did rejoice

         E. Mormon states that the account of
this people would be written thereafter, as it was expedient that all people
should know the things which were written

[Answer: C  
(Mosiah 28:18-19)]

 

657. (H-E) King
Mosiah conferred all of the following things upon Alma EXCEPT:

         A. The plates of brass

         B. All the things which he had kept

         C. All the records

         D. The interpreters

         E. The rod of Aaron

[Answer: E  
(Mosiah 28:20)]

 

658. (H-E) When king
Mosiah conferred the records upon Alma, he commanded him to do all of the following
EXCEPT:

         A. To make changes in the records as
he deemed necessary

         B. To keep the records

         C. To preserve the records

         D. To keep a record of the people

         E. To hand the records down from
generation to another, as they had been handed down from the time of Lehi

[Answer: A  
(Mosiah 28:20)]

 

 

 


Click here to return to the top
of this quiz section
Click here to return to the
Book of Mormon menu page
Click here to return to the
Main Menu page