Select Page

Mosiah Chapter 17

Mosiah Chapter 17


464. (H-M) Each of the following
was a result of Abinadi’s preaching EXCEPT:

         A. Noah commanded his priests to slay Abinadi

         B.
Alma, one of the priests, believed Abinadi’s words and pled with Noah to let
Abinadi depart in peace

         C. Noah had Alma cast out and sent his servants to slay him

         D. Noah’s servants discovered Alma‘s hiding place, but Alma
overpowered them and escaped

         E. Alma wrote
down all the words of Abinadi

                                         

                                                                                                                                                         [Answer:
D   (Mosiah 17:1-4)]

 

465. (H-E) Abinadi was bound and cast into prison.  After three days he was again brought before
Noah, and all of the following transpired EXCEPT:

         A.
Noah said that Abinadi was “worthy of death” because he had said that
God himself would come down among the children of men

         B.
Noah said he would spare Abinadi’s life if he would recall all that he had said
concerning Noah and his people

        C.
Abinadi agreed to recall his words if Noah and his people would repent

         D.
Abinadi admitted that he had allowed himself to fall into Noah’s hands

         E.
Abinadi said that he was willing to suffer death and that his words would stand
as a testimony against Noah

         F.
Abinadi told Noah that if he slew him, he (Noah) would shed innocent blood and
this act would stand as a testimony against Noah

                                         

                                                                                                                                                         [Answer:
C   (Mosiah 17:5-10)]

 

466. (H-E) True or false: When Abinadi told Noah that
Abinadi’s innocent blood would stand as a testimony against him, Noah was
fearful of Abinadi’s words and

        he feared that God’s judgments would come upon him.

                                          

                                                                                                                                                         [Answer:
True   (Mosiah
)]

 

467. (H-M) Despite fearing that
God’s judgments would come upon him, Noah delivered Abinadi to be slain.  What persuaded him to do so?

         A. His
wives and concubines complained that Abinadi had unjustly accused them of sin

         B. His
priests accused Abinadi of reviling the king

         C.
Noah’s people demanded that Abinadi be slain

         D. He
feared that he would be perceived as weak by releasing Abinadi

                                          

                                                                                                                                                         [Answer:
B   (Mosiah
)]

 

468. (H-M) Shortly before his death, Abinadi was tortured
in all of the following ways EXCEPT:

         A. He was bound

         B. His skin was scourged with faggots

         C. He was repeatedly slapped

         D. He was burned

                                         

                                                                                                                                                         [Answer:
C   (Mosiah
-15)]

 

469. (H-C) Shortly before Abinadi’s death, he prophesied
which of the following:

         A. The
seed of Noah and his priests would cause many other innocent souls to suffer
death by fire

         B. The
seed of Noah and his priests would persecute believers in the salvation of the
Lord

         C. Noah
and his people would be afflicted with all manner of diseases because of their
iniquities

         D. Noah and his people would be smitten on
every hand, and driven and scattered as a wild flock

         E.
Noah would be hunted, taken by enemies, and caused to suffer death by fire

         F. All of the above

                                         

                                                                                                                                                         [Answer:
F   (Mosiah
-19)]

 

470. (H-M) Abinadi’s final words in mortality were:

         A.
Father, I commend my spirit unto thee

         B. O God, receive my soul

         C. O
Lord, thy will be done

         D.
Dear Lord, my time is at hand

                                         

                                                                                                                                                         [Answer:
B   (Mosiah
)]

 

471. (H-E) True or false: Abinadi was put to death because
he would not deny the commandments of God, having sealed the truth of his words
by his death.

                                         

                                                                                                                                                         [Answer:
True   (Mosiah
)]

                                                                 


Click here to return to the top
of this quiz section
Click here to return to the
Book of Mormon menu page
Click here to return to the
Main Menu page