Select Page

Mosiah Chapter 12

Mosiah Chapter 12


389. (H-M) How long did Abinadi remain in hiding after
delivering his initial message to king Noah’s people?

         A. 1
year

         B. 2
years

         C. 3 years

         D. 4 years

                                         

                                                                                                                                                         [Answer:
B   (Mosiah 12:1)]

 

390. (D-M) As Abinadi began his second discourse to king Noah’s people, he said that the Lord had stated all of
the following EXCEPT:

         A. Go and prophesy unto this my people

         B.
They (Noah’s people) have hardened their hearts against my words

         C. They have not repented of their evil
doings

         D. In my fierce anger I will visit them in
their iniquities and abominations

         E.
Mercy no longer has a claim upon these people

         F. Wo be unto this generation!

                                         

                                                                                                                                                         [Answer:
E   (Mosiah 12:1-2)]

 

391. (D-E) Abinadi prophesied all of the following
concerning Noah’s people EXCEPT:

         A.
Because of their iniquities, this generation shall be brought into bondage

         B.
They shall be smitten on the cheek, driven by men, and slain

         C. Vultures, dogs, and wild beasts shall
devour their flesh

         D. The life of king
Noah shall be valued as a garment in a furnace

         E. They
shall be smitten with afflictions, famine, and pestilence

         F.
Their language will be confounded, & they will not understand others

                                          

                                                                                                                                                         [Answer:
F   (Mosiah 12:2-3)]

 

392. (D-C) Abinadi prophesied all of the following
concerning Noah’s people EXCEPT:

         A.
They shall howl all the day long

         B.
They shall have burdens lashed upon their backs

         C. They shall be driven like sheep before
wolves

         D.
They shall be smitten with hail and with the east wind

         E.
They shall be smitten with grain-devouring insects and pestilences

         F. The Lord will bring afflictions upon them because of their iniquities
and abominations

                                           

                                                                                                                                                         [Answer:
C   (Mosiah 12:4-7)]

 

393. (D-C) Abinadi prophesied all of the following
concerning Noah’s people EXCEPT:

         A.
Except they repent, the Lord will utterly destroy this people from off the face
of the land

         B.
The iniquities of this people will be shouted from the housetops

         C.
This people shall leave a record behind them

         D. The Lord will preserve the records of this people for other
nations which will possess this land

         E. The Lord will
discover the sins of this people to other nations

                                          

                                                                                                                                                         [Answer:
B   (Mosiah 12:8)]

 

394. (H-M) King Noah’s people reacted toward Abinadi in all
of the following ways EXCEPT:

         A. They accused him of being possessed by an
evil spirit

         B.
They were angry with him

         C. They bound him

         D.
They carried him to king Noah

         E. They called him a liar

                                          

                                                                                                                                                         [Answer:
A   (Mosiah 12:9,14)]

 

395. (H-M) Abinadi likened king
Noah’s life to all of the following EXCEPT:

         A. A
garment in a furnace of fire

         B. A
dry stalk of the field which is trodden under foot

         C. The blossoms of a thistle which the wind bloweth

         D. The morning dew before the heat of the
noon-day sun

                                         

                                                                                                                                                         [Answer:
D   (Mosiah
-12)]

 

396. (H-M) The people of king Noah
accused Abinadi of all of the following EXCEPT:

         A.
Prophesying evil of Noah’s people and saying that God will destroy them

         B.
Prophesying evil concerning Noah’s life

         C. Pretending that the Lord had spoken to him

         D.
Preaching that evil would come upon the people except they repent

         E.
Pretending that he had received power and authority from God

                                         

                                                                                                                                                         [Answer:
E   (Mosiah 12:9-10,12)]

 

397. (H-M) As they delivered
Abinadi into king Noah’s hands, the people of Noah asked all of the following
hypocritical questions EXCEPT:

         A. O king, what great evil hast thou done?

         B.
What great sins have thy people committed?

         C. Are we not an upright and righteous
people?

         D. Should we be condemned of God?

         E.
Should we be judged of Abinadi?

                                         

                                                                                                                                                         [Answer:
C   (Mosiah
)]

 

398. (H-M) After delivering
Abinadi into king Noah’s hands, the people of Noah made all of the following
bold statements EXCEPT:

       A. We are
guiltless

       B. We are
chosen of God

       C. Thou, O
king, hast not sinned

       D. Abinadi has
prophesied in vain

       E. We are
strong and we will not come into bondage

       F. Thou, O
king, hast prospered and will continue to prosper

                                         

                                                                                                                                                         [Answer:
B   (Mosiah
-15)]

 

399. (H-E) Noah’s priests requested that Noah be brought
before them that they might:

         A.
Decide what to do with him

         B.
Question him

         C. Cross him

         D. Have wherewith to accuse him

         E. All
of the above

                                         

                                                                                                                                                         [Answer:
E   (Mosiah
-19)]

 

400. (H-E) Abinadi, as he was brought before Noah and his
priests, did which of the following?

         A.
Answered them boldly

         B.
Withstood them in all their questions

         C. Astonished them

         D.
Confounded them in all their words

         E. All
of the above

                                         

                                                                                                                                                         [Answer:
E   (Mosiah
)]

 

401. (D-E) One of Noah’s priests asked Abinadi to explain
some words from which Old Testament prophet?

         A.
Isaiah

         B. Jeremiah

         C.
Moses

         D. David

                                         

                                                                                                                                                         [Answer:
A   (Mosiah
, footnote)]

 

402. (D-C) The scriptural passage that one of Noah’s
priests asked Abinadi to explain contained all of the following phrases EXCEPT:

         A. How beautiful upon the mountains are the
feet of him that bringeth good tidings

         B. Thy watchmen shall lift up their voices

         C. The Lord hath
comforted his people, he hath redeemed
Jerusalem

         D. Awake, O Zion; put on thy beautiful
garments

         E. The Lord hath made bare his holy arm in the eyes of all
nations 

                                         

                                                                                                                                                         [Answer:
D   (Mosiah
-24)]

 

403. (D-C) The scriptural passage that one of Noah’s
priests asked Abinadi to explain mentioned the beautiful feet of him that doeth
certain things.  These things

         include all of the following EXCEPT:

         A. Bringeth good tidings

         B. Publisheth peace

         C. Redeemeth Israel

         D. Bringeth good
tidings of good

         E. Publisheth
salvation

         F. Saith unto Zion that thy God reigneth

                                         

                                                                                                                                                         [Answer:
C   (Mosiah
)]

 

404. (H-M) Abinadi asked Noah’s priests a question, which
included all of the following queries EXCEPT:

         A.
Have you authority from God?

         B. Are you priests?

         C. Do you pretend to teach this people?

         D. Do you pretend to understand the spirit of
prophesying?

         E. Do you desire to know of me what these
things (scriptures) mean?

                                         

                                                                                                                                                         [Answer:
A   (Mosiah
)]

 

405. (H-E) Abinadi accused Noah’s priests of:

         A. Perverting the ways of the Lord

         B. Not
teaching the people concerning the scriptures

         C.
Not applying their hearts to understanding

         D. Not
being wise

         E. All
of the above

                                         

                                                                                                                                                         [Answer:
E   (Mosiah
-27)]

 

406. (H-M) Abinadi asked Noah’s priests what they taught
the people.  Their response was:

         A. We
teach the law of sacrifice

         B. We
teach the law of Moses

         C. We teach of Abraham, Isaac, and Jacob

         D. We
teach of God’s love for all mankind

         E.
None of the above

                                         

                                                                                                                                                         [Answer:
B   (Mosiah
-28)]

 

407. (H-C) Abinadi asked Noah’s priests all of the
following questions EXCEPT:

         A. If ye teach the law
of Moses, why do you not keep it?

         B. Why do ye set your hearts upon riches?

         C. Why do you commit whoredoms and spend your
strength with harlots?

         D.
Have ye inquired of the Lord?

         E. Know ye not that
I speak the truth?

         F. What know ye
concerning the law of Moses?

                                         

                                                                                                                                                         [Answer:
D   (Mosiah
-31)]

 

408. (H-M) Abinadi claimed all of the following concerning
Noah’s priests EXCEPT:

         A.
That they were causing the people to commit sin

         B.
That they were one of the causes for the Lord sending Abinadi to prophesy
against the people of Noah

         C. That they were carnal, sensual, and
devilish

         D.
That they knew Abinadi was speaking the truth

         E.
That they ought to tremble before God

         F.
That they would be smitten for their iniquities

                                         

                                                                                                                                                         [Answer:
C   (Mosiah
-31)]

 

409. (D-M) True or false: When Abinadi asked Noah’s priests
if salvation came by the law of Moses, they answered
by saying that salvation did not come by the

         law of Moses.

                                         

                                                                                                                                                         [Answer:
False   (Mosiah
-32)]

 

410. (D-E) After Noah’s priests told Abinadi that they
thought salvation did come by the law of Moses, Abinadi did all of the
following EXCEPT:

         A. He
said that he knew that if a person kept the commandments of God that he would
be saved

         B. He
said that salvation did come by the law of Moses

         C. He stressed the importance of keeping the
“Ten Commandments” and then recited the first two (no other gods
before me and no graven images)

         D. He
asked the priests if they had kept the commandments, and then told them that
they had not

         E. He asked them if they had taught the
people the commandments, and then told them that they had not

                                          

                                                                                                                                                         [Answer:
B   (Mosiah
-37)]

 


Click here to return to the top
of this quiz section
Click here to return to the
Book of Mormon menu page
Click here to return to the
Main Menu page