Select Page

Mosiah 3

Mosiah 3


 

226. (D-M) King
Benjamin spoke to his people concerning things to come.  How were those things made know unto him?

         A. In a dream

         B. In a night vision

         C. In a visit by an angel of God

         D. By the whisperings of the spirit

         E. None of the above

                                                                                                                                                            [Answer:
C   (Mosiah 3:1-2)]

 

227. (D-M) The angel
who appeared to king Benjamin said all of the
following EXCEPT:

         A. Awake and hear the words which I
shall tell thee

        
B. I am come to declare unto you the glad tidings of great joy

         C. The Lord
hath heard thy prayers and hath judged of thy righteousness

         D. The Lord
hath sent me to declare unto thee that thou might rejoice

         E. The Lord
would have thee declare unto this people, that they may be filled with fear and
trembling

                                                                                                                                                            [Answer:
E   (Mosiah 3: 2-4)]

 

228. (D-E) The angel
who appeared to king Benjamin stated that the Lord
Omnipotent would soon come down from heaven among the children of men and do
all

        of the
following EXCEPT:

         A. Dwell in a tabernacle of clay

         B. Vanquish every foe

         C. Go forth working mighty miracles

         D. Cast out devils, or evil spirits

         E. Suffer temptations

        
F. Suffer pain, hunger, thirst, and fatigue, even more than man can
suffer, except it be unto death

                                                                                                                                                            [Answer:
B   (Mosiah 3:5-7)]

 

229. (D-D) The angel
who appeared to king Benjamin stated that devils, or evil
spirits, dwell in the __________ of men.

         A. Hearts

         B. Minds

         C. Bodies

         D. Souls

         E. Brains

                                                                                                                                                            [Answer:
A   (Mosiah 3:6)]

 

230. (D-E) True or
false: The angel who appeared to king Benjamin stated
that the anguish which Jesus would suffer for the wickedness and abominations
of his

        people would
be so great that it would cause blood to come from every one of his pores.

                                                                                                                                                            [Answer:
T   (Mosiah 3:7)]

 

231. (D-E) The angel
who appeared to king Benjamin stated that the Lord
Omnipotent would be called by all of the following names EXCEPT:

         A. Jesus Christ

         B. The Son of God

         C. The Father
of heaven and earth

         D. The Stone of Israel

         E. The creator of all things from the
beginning

                                                                                                                                                            [Answer:
D   (Mosiah 3:8)

 

232. (D-M) True or
false: The angel who appeared to king Benjamin stated
that the mother of Jesus would be called Mary and that the father of Jesus
would be

        called Joseph.

                                                                                                                                                            [Answer:
F   (Mosiah 3:8)]

 

233. (D-M) The angel
who appeared to king Benjamin said all of the
following things about Jesus EXCEPT:

         A. By coming unto his own, Jesus made
it possible for salvation to come unto the children of men, if they would
exercise faith in his name

         B. The children of men would consider
him just a man and would say he had a devil

         C. The children of men would scourge
him and crucify him

         D. He would rise on the third day from
the dead and stand to judge the world

         E. He would do all these things that a
righteous judgment might come upon the children of men

         F. He would send forth hail and winds
and mighty storms to rebuke and punish the wicked

                                                                                                                                                            [Answer:
F   (Mosiah 3:9-10)]

 

234. (D-M) The angel
who appeared to king Benjamin stated that the blood of
the Savior would atone for the sins of which of the following?

         A. Those who
had fallen by the transgression of Adam

         B. Those who had died not knowing the
will of God concerning them

         C. Those who had ignorantly sinned

         D. None of the above

         E. All of the above

                                                                                                                                                            [Answer:
E   (Mosiah
)]

 

235. (D-E) The angel
who appeared to king Benjamin stated that there is only
one way for salvation to come to the person who knowingly rebels against
God. 

        What is that one way?

         A. Dressing in sackcloth and ashes

         B. Through repentance and faith in
Jesus Christ

         C. Through weeping and wailing and
gnashing of teeth

         D. Claiming ignorance to the
commandments

                                                                                                                                                            [Answer:
B   (Mosiah
)]

 

236. (D-E) The angel
who appeared to king Benjamin stated that the Lord God had sent his holy
prophets among all the children of men to declare all of the

        following EXCEPT:

         A. That whosoever should believe that
Christ should come might receive remission of their sins

         B. That whosoever should believe that
Christ should come might rejoice with exceedingly great joy

         C. That whosoever should believe that
Christ should come would be caught up to the third heaven

         D. That whosoever should believe that
Christ should come might rejoice even as though he had already come among them

                                                                                                                                                            [Answer:
C   (Mosiah
)]

 

237. (D-M) The angel
who appeared to king Benjamin stated that the Lord God
saw that his people were a stiffnecked people, so he
did which of the following

        things for
them?

         A. He appointed unto them the law of Moses

         B. He showed unto them many signs,
wonders, types, and shadows concerning his coming

         C. He sent holy prophets unto them to
speak concerning his coming

         D. All of the above

         E. None of the above

                                                                                                                                                            [Answer:
D   (Mosiah
-15)]

 

238. (D-M) True or
false:  The children of
Israel, the Lord’s people, were so hard-hearted and
stiffnecked that they did not understand that the law of Moses availed nothing except it was through the
atonement of the blood of the Savior.

                                                                                                                                                            [Answer:
T   (Mosiah
)]

 

239. (D-E) The angel
who appeared to king Benjamin made all of the
following declarations EXCEPT:

         A. As in Adam all die, even so in
Christ shall all be enlivened

         B. Even if it was possible that little
children could sin, they could not be saved except through the atonement of
Christ

         C. As in Adam, or by nature, little
children fall, even so the blood of Christ atones for their sins

         D. There shall be no other name be
given nor any other way nor means whereby salvation can come unto men but
through Christ, the Lord Omnipotent

         E. The Lord
judges, and his judgment is just

         F. The infant that dies in his infancy
does not perish

                                                                                                                                                            [Answer:
A   (Mosiah
-18)]

 

240. (D-E) The angel
who appeared to king Benjamin stated that men drink
damnation unto their own souls unless they do which of the following?

         A. Humble themselves

         B. Become as little children

         C. Believe that salvation was, is, and
is to come through the atoning blood of Christ

         D. None of the above

         E. All of the above

                                                                                                                                                            [Answer:
E   (Mosiah
)]

 

241. (D-M) The angel
who appeared to king Benjamin stated that the natural
man has been and is an enemy to God, and will remain such unless he does all of
the

        following
things EXCEPT:

         A. Yields to the enticings
of the Holy Spirit

         B. Puts off the natural man

         C. Ascends unto the hill of the Lord

         D. Becomes a saint through the atonement
of Christ the Lord

         E. Becomes as a child, that is,
submissive, meek, humble, patient, and full of love

         F. Is willing to submit to all things
which the Lord sees fit to inflict upon him

                                                                                                                                                            [Answer:
C   (Mosiah
)]

 

242. (D-M) The angel
who appeared to king Benjamin spoke of all the
following EXCEPT:

         A. A time to come when the knowledge
of the Savior would spread through every nation, kindred, tongue, and people

         B. A time to come when the moon and
the sun would be darkened, and would refuse to give their light

         C. A time to come when only through
repentance and faith on the name of the Lord would men be found blameless,
excepting little children

         D. That king Benjamin’s people, when
they had been taught the things which he had commanded, would no more be found
blameless, only in and according

              to the words which the angel had
spoken

         E. That his (the angel’s) words would
stand as a bright testimony against the people at the judgment day

         F. That at the judgment day men would
be judged according to their works, whether they be good or evil

                                                                                                                                                            [Answer:
B   (Mosiah
-24)]

 

243. (D-M) The angel
who appeared to king Benjamin said all of the
following about evil men EXCEPT:

         A. They are consigned to an awful view
of their own guilt and abominations

         B. They shrink from the presence of
the Lord into a state of misery and endless torment, from which they cannot
return

         C. They drink damnation to their own
souls

         D. They have drunk out of the cup of
the wrath of God

         E. Justice cannot deny them, just as
it could not deny Adam when he partook of the forbidden fruit

        
F. They will eventually receive an inheritance in a kingdom of glory

                                                                                                                                                            [Answer:
F   (Mosiah
-26)]

 

244. (D-E) The angel
who appeared to king Benjamin said all of the
following about evil men EXCEPT:

         A. Mercy could have claim on them no
more forever

         B. Their torment is as a lake of fire
and brimstone

         C. The flames from the lake of fire
and brimstone are unquenchable and the smoke therefrom ascends up forever and
ever

         D. They will rent their clothes in
shame and disgust

                                                                                                                                                            [Answer:
D   (Mosiah
-27)]

        

 


Click here to return to the top
of this quiz section
Click here to return to the
Book of Mormon menu page
Click here to return to the
Main Menu page