Select Page

bmalma09 (Alma 9 ** )

 Alma 9


 

852. (H-M) Alma, as commanded by God, took Amulek and went forth to preach to the people of Ammonihah.  As he began to preach, which of the following

        happened?

         A. The people, now humble and contrite, accepted Alma’s call to repentance
         B. Alma and Amulek were immediately stoned by the hardened Ammonihahites
         C. The people of the city began to contend with Alma
         D. An army of Lamanites descended upon Ammonihah, destroying most of the people
         E. None of the above
                                                                                                                                                         [Answer: C   (Alma 9:1)]

853. (H-M) As the people of Ammonihah contended with Alma, they said all of the following things EXCEPT:
         A. Who art thou?
         B. Do you suppose that we will believe the testimony of just one man, even if he preached that the earth would pass away?
         C. We won’t believe your words even if you prophesy that our great city will be destroyed in one day
         D. Command, in the name of God, that the very trees or mountains or waves of the sea obey you, and then we will believe
         E. Who is God, that he sends no more authority than one man among us, to declare the truth of great and marvelous things?
                                                                                                                                                         [Answer: D   (Alma 9:2-6)]

854. (D-M) The scripture points out that the people of Ammonihah did not know TWO specific things.  What were those two things?
         A. That God lived and that Jesus was the Messiah
         B. That the earth should pass away and that God could do marvelous and great works
         C. That God always established his word in the mouth of two or three witnesses and that God had indeed sent two witnesses
         D. That angels still ministered to men on earth and that Alma had seen an angel
         E. That faith without works was dead and that faith with works brought forth the blessings of heaven
                                                                                                                                                         [Answer: B   (Alma 9:3,5)]

855. (H-M) As the people of Ammonihah confronted Alma, all of the following occurred EXCEPT:
         A. The people stood forth to lay their hands on Alma, but they did not
         B. Alma stood with boldness before the people and testified unto them that they were a wicked and perverse generation
         C. Alma asked the people how it was that they had forgotten the traditions of their fathers
         D. Alma asked the people how it was that they had forgotten the commandments of God
         E. Alma told the people that eye had not seen nor had ear heard the punishments which God had prepared for them
                                                                                                                                                         [Answer: E   (Alma 9:7-8)]

856. (H-M) As the people of Ammonihah confronted Alma, he asked them all of the following questions EXCEPT:
         A. How much longer will ye kick against the pricks, persecute the saints, and fight against God?
         B. Do ye not remember that Lehi was brought out of Jerusalem by the hand of God?
         C. Do ye not remember that the people of Lehi were led by God through the wilderness?
         D. Have ye forgotten how many times God delivered our fathers of the hands of their enemies, and preserved them from being destroyed, even at the hands
             of their own brethren? 
                                                                                                                                                         [Answer: A   (Alma 9:9-10)]

857. (D-M) Which phrases listed in the answers below correctly fill in the blanks in the following statement made by Alma to the people of Ammonihah: '...if it had

        not been for his [God’s] matchless power, and his mercy, and his ______________ towards us, we should unavoidably have                 been cut off from the face of the earth long before this period of time, and perhaps been consigned to a state of endless ____________.’  

         A. Goodness; torment in a lake of fire and brimstone
         B. Long-suffering; misery and woe
         C. Patience; damnation and punishment
         D. Grace; burnings in a lake of sulfur
                                                                                                                                                         [Answer: B   (Alma )]

858. (D-M) Alma told the people of Ammonihah that God commanded them to repent, and that if they did not repent, all of the following would happen EXCEPT:
         A. They would in nowise inherit the kingdom of God
         B. That God would utterly destroy them from off the face of the earth
         C. That they would be visited by the east wind and mighty hail storms
         D. That God would visit them in his anger
         E. That God in his fierce anger would not turn away from them
                                                                                                                                                         [Answer: C   (Alma )]

859. (D-M) Alma quotes the Lord as saying, ‘Inasmuch as ye shall keep my commandments, ye shall prosper in the land…’ and ‘Inasmuch as ye will not keep my

        commandments ye shall be cut off from the presence of the Lord.’  To whom was the Lord speaking when he made these statements?

         A. Nephi
         B. Jacob
         C. Enos
         D. Mosiah
         E. Benjamin
         F. Lehi
                                                                                                                                                         [Answer: F   (Alma )]

860. (D-E) Which group of people does Alma use as an example of those who did not keep the commandments of God and were thus cut off from the

        presence of the Lord?

         A. The Jaredites
         B. The children of Israel
         C. The elders of Jerusalem
         D. The Nephites
         E. The Lamanites
                                                                                                                                                         [Answer: E   (Alma )]

861. (D-D) Alma tells the people of Ammonihah that unless them repent, it will be more tolerable for the Lamanites than for them at two specific times.  What are those two times?
         A. In the next life and in the resurrection
         B. In the day of judgment and in this life
         C. In the hereafter and in the spirit prison
         D. In paradise and in the telestial kingdom
                                                                                                                                                         [Answer: B   (Alma )]

862. (H-M) Concerning the Lamanites, Alma said all of the following to the people of Ammonihah EXCEPT:
         A. There are many promises which are extended to the Lamanites
         B. It is the traditions of their fathers that caused them to remain in their state of ignorance
         C. The Lord will be merciful unto them and prolong their existence in the land
         D. The descendants of the Lamanites will eventually spread the word of God throughout the whole earth, and will convert many Gentiles

         E. At some period the Lamanites will be brought to believe in the word of the Lord, and to know of the incorrectness of their traditions

         F. Many of them will be saved, for the Lord will be merciful unto all who call on his name
                                                                                                                                                         [Answer: D   (Alma -17)]

863. (H-M) Concerning the fate of the people of Ammonihah, Alma said all of the following EXCEPT:
         A. If you persist in your wickedness, your days will not be prolonged in the land
         B. If you persist in your wickedness, your bodies will be heaped up upon the earth and will be devoured by the beasts of the field

         C. The Lamanites shall be sent upon you, and they will come in a time when you know not

         D. You shall be visited with utter destruction according to the fierce anger of the Lord
         E. The Lord will not suffer that you shall live in your iniquities, to destroy his people
                                                                                                                                                         [Answer: B   (Alma -19)]

864. (D-M) Alma told the people of Ammonihah that the Lord would rather suffer that the Lamanites might destroy all the people of Nephi, if it were

        possible that they could fall into sins and transgressions, after having all of the following EXCEPT:

         A. Had so much light and so much knowledge given unto them of the Lord their God
         B. Been such a highly favored people of the Lord
         C. Been favored above every other nation, kindred, tongue, or people
         D. Had all things made known unto them according to their desires, faith, and prayers, of that which has been, which is, and which is to come

         E. Been granted all the riches and worldly wealth that a nation could desire

                                                                                                                                                         [Answer: E   (Alma -20)]

865. (D-M) Alma told the people of Ammonihah that the Lord would rather suffer that the Lamanites might destroy all the people of Nephi, if it were

        possible that they could fall into sins and transgressions, after having all of the following EXCEPT:

         A. Been visited personally by Abraham, Isaac, and Jacob
         B. Been visited by the Spirit of God
         C. Been spoken unto by the voice of the Lord
         D. Possessed the spirit of prophecy and the spirit of revelation
         E. Possessed the gifts of tongues, preaching, the Holy Ghost, and translation
                                                                                                                                                         [Answer: A   (Alma )}

866. (D-M) Alma told the people of Ammonihah that the Lord would rather suffer that the Lamanites might destroy all the people of Nephi, if it were

        possible that they could fall into sins and transgressions, after having all of the following EXCEPT:

         A. Been delivered of God out of the land of Jerusalem by the hand of the Lord
         B. Been saved from famine, sickness, and all manner of diseases
         C. Been spared from suffering the plagues which plagued the Egyptians when they refused to let the children of Israel go free
         D. Waxed strong in battle that they might not be destroyed
         E. Been brought out of bondage time and time
         F. Been kept and preserved until the present
         G. Been prospered until they were rich in all manner of things
                                                                                                                                                         [Answer: C   (Alma )]

867. (D-M) Alma told the people of Ammonihah that if would be much more tolerable for the Lamanites than for the Nephites if the people of Nephi did what?
         A. Transgressed contrary to the light and knowledge which they had and fell into transgression
         B. Persecuted the saints and kicked against the pricks
         C. Tried to hinder the Almighty from pouring down knowledge from heaven upon the heads of the saints of God
         D. Set their hearts upon the things of the world and aspired to the honors of men
         E. Tried to exercise unrighteous dominion
                                                                                                                                                         [Answer: A   (Alma )]

868. (D-M) According to the preaching of Alma all of the following statements are true EXCEPT:
         A. The promises of the Lord were extended to the Lamanites
         B. The promises of the Lord were extended to the Nephites only if they did not transgress
         C. The Lord expressly promised and firmly decreed that if the Nephites rebelled against him they would be destroyed from off the face of the earth

         D. The Lord promised that the doctrines of the priesthood would distill upon the souls of the Nephites as the dew from heaven if they remained worthy

         E. The Lord sent his angel to visit many of his people, declaring unto them that they were to go forth and cry mightily unto the Nephites, warning them to

             repent for the kingdom of heaven was nigh at hand

                                                                                                                                                         [Answer: D   (Alma -25)]

869. (D-M) Alma taught the people that not many days hence the Son of God would come in his glory, and at that time all of the following would be true EXCEPT:

         A. The glory of the Son of God would be the glory of the Only Begotten of the Father

         B. The birth of the Son would be announced by a piercing voice from heaven, declaring to all the earth the arrival of the Son of God

         C. The Son would be full of grace, equity, truth, patience, mercy, and long-suffering

         D. The Son would be quick to hear the cries of his people and to answer their prayers
         E. The Son would come to redeem those who would be baptized unto repentance, through faith on his name
                                                                                                                                                         [Answer: B   (Alma -27)]

870. (D-M) Alma said all of the following to the people of Ammonihah EXCEPT:
         A. Prepare ye the way of the Lord
         B. The time is hand that all men shall reap a reward of their works, according to that which they have been
         C. Due to your wickedness, there will be seven years of plenty followed by seven years of famine and drought
         D. If men have been righteous, they will reap the salvation of their souls, according to the power and deliverance of Jesus Christ
         E. If men have been evil, they shall reap the damnation of their souls, according to the power and captivation of the devil
         F. This [this doctrine and teaching] is the voice of the angel, crying unto the people
                                                                                                                                                         [Answer: C   (Alma -29)]

871. (D-M) All of the following concerning Alma’s preaching to the people of Ammonihah are true EXCEPT:
         A. He referred to the men as ‘beloved brethren’, stating that they were his brethren and that they ought to be beloved
         B. He told them that they should bring forth works which were meet for repentance
         C. He told them that their hearts had been grossly hardened against the word of God
         D. He called them a lost and fallen people
         E. He told them they were walking in total darkness because their love of God and righteousness had waxed cold
                                                                                                                                                         [Answer: E   (Alma )]

872. (H-M) What two specific things did Alma say to the people of Ammonihah that caused them to be wroth with him and to try to cast him into prison?
         A. He told them they were a hard-hearted and stiffnecked people, and that they were a lost and fallen people
         B. He told them they were the children of Beelzebub, and children of darkness
         C. He told them that they could not serve God and mammon at the same time, and that they had chosen to serve mammon
         D. He told them that they were a benighted people, and that the light of Christ was not to be found among them
                                                                                                                                                         [Answer: A   (Alma -32)]

873. (H-M) Why didn’t the people of Ammonihah put Alma into prison at that time?
         A. Alma fled from their presence
         B. Alma stretched forth his hand and shocked them
         C. The Lord would not suffer them to cast Alma into prison
         D. The Lord caused a temporary blindness to afflict the people, allowing Alma to escape
         E. Alma warned the people not to touch him, for either they or he would die instantly
                                                                                                                                                         [Answer: C   (Alma )]

874. (H-E) True or false: After Alma had spoken to the people of Ammonihah, Amulek went and stood forth, and began to preach to the people

                                                                                                                                                         [Answer: True   (Alma )]





Click here to return to the top of this quiz section
Click here to return to the Book of Mormon menu page
Click here to return to the Main Menu page