Select Page

bmalma07 (Alma 7 ** )

 Alma 7


 

817. (H-M) As Alma began his sermon to the people of Gideon, he said all of the following EXCEPT:
         A. Seeing that I have been permitted to come unto you, I will attempt to address you in my language
         B. This is the first time that I have spoken unto you by the words of my mouth
         C. I could have come earlier because I have had little to do in the judgment-seat
         D. The judgment seat has been given to another who will reign in my stead
         E. The Lord in much mercy has granted that I should come unto you
                                                                                                                                                         [Answer: C   (Alma 7:1-2)]

818. (H-M) As Alma began his sermon to the people of Gideon, he said all of the following EXCEPT:
         A. I have come with great hopes and desire that I should find that ye have humbled yourselves before God
         B. I have come with great hopes that ye have continued in the supplicating of the grace of God, and that ye are blameless before him
         C. I have come with great hope that ye were in the same state of spiritual worthiness and cleanliness that the brethren of Zarahemla were in
         D. Blessed be the name of God for he hath given me to know that ye are established again in the way of righteousness
         E. I trust, according to the Spirit of God, that I will also have joy over you
         F. My joy for the brethren in Zarahemla came only after wading through much affliction and sorrow
                                                                                                                                                         [Answer: C   (Alma 7:3-5)]

819. (D-M) All of the following are true concerning Alma and the people of Gideon EXCEPT:
         A. Alma ‘trusted’ that they were not in a state of so much disbelief as were the brethren in Zarahemla
         B. Alma ‘trusted’ that they had not followed the ways of the wicked who were destroyed in Sodom and Gomorrah
         C. Alma ‘trusted’ that they were not lifted up in the pride of their hearts
         D. Alma ‘trusted’ that they had not set their hearts upon riches and vain things of the world
         E. Alma ‘trusted’ that they did not worship idols, but that they worshiped the true and living God
         F. Alma ‘trusted’ that they looked forward for the remission of their sins with an everlasting faith
                                                                                                                                                         [Answer: B   (Alma 7:6)]

820. (D-E) Alma told the people of Gideon that there were many things yet to come, but that there was one thing of greater importance than all others.  What was

        that one thing?

         A. That a marvelous work and a wonder was about to come forth
         B. That a temple would be built in Gideon
         C. That the gospel would roll forward until it filled the whole earth
         D. That persecution was the heritage of the faithful
         E. That the time was not far distant that the Redeemer would live and come among his people
                                                                                                                                                         [Answer: E   (Alma 7:7)]

821. (D-M) Alma told the people of Gideon that there was one thing that he did not know, and this was because the Spirit had not revealed this thing to him.  What

        was that one thing that Alma did not know?

         A. If Christ would come among the Nephites at the time of his dwelling in his mortal tabernacle
         B. If Christ would actually raise people from the dead, or if he would just heal those that were sick
         C. If Christ would be buried in a borrowed tomb
         D. If there would be catastrophic destruction at the time of the crucifixion of Christ
         E. If Christ would come among the Nephites after his resurrection
                                                                                                                                                         [Answer: A   (Alma 7:8)]

822. (D-M) Alma told the people of Gideon that "this much I do know".  What was it that he knew?
         A. That the Lord God was the way, the truth, and the life
         B. That the Lord God hath power to do all things which are according to his word
         C. That the Lord God dwells in eternal burnings
         D. That the Lord God is continually praised by angelic choirs above
         E. That the Lord God is above all things, in all things, and below all things
                                                                                                                                                         [Answer: B   (Alma 7:8)]

823. (D-M) The Spirit instructed Alma to cry unto the people of Gideon all of the following things EXCEPT:
         A. Repent ye, and prepare the way of the Lord
         B. Walk in the paths of the Lord, which are straight
         C. The kingdom of heaven is at hand, and the Son of God cometh upon the face of the earth
         D. The time has fully come which was spoken of by Malachi, that John the Baptist would come before the great and dreadful day of the Lord
         E. The Son of God shall be born of Mary, at Jerusalem which is the land of our forefathers
         F. Mary, being a virgin and a precious and chosen vessel, shall be overshadowed and conceive by the power of the Holy Ghost
         G. Mary will bring forth a son, even the Son of God
                                                                                                                                                         [Answer: D   (Alma 7:9-10)]

824. (D-M) Concerning the Son of God, Alma said all of the following to the people of Gideon EXCEPT:
         A. He shall go forth, suffering pains and afflictions and temptations of every kind
         B. He will suffer afflictions of every kind that the word might be fulfilled which said he will take upon him the pains and sicknesses of his people
         C. His blood will not atone for those who died not knowing the will of God
         D. He will take upon him death, that he may loose the bands of death which bind his people
         E. He will take upon him the infirmities of his people, that his bowels may be filled with mercy according to the flesh
         F. He will know, according to the flesh, how to succor his people according to their infirmities
                                                                                                                                                         [Answer: C   (Alma -12)]

825. (D-M) Alma's testimony, which he said was "in" him, included which of the following points?
         A. The Spirit knoweth all things
         B. The Son of God suffereth according to the flesh that he might take upon him the sins of his people
         C. The Son of God suffereth according to the flesh that he might blot out the transgressions of his people according to the power of his deliverance
         D. All of the above
                                                                                                                                                         [Answer: D   (Alma )]
826. (D-D) Alma said all of the following to the people of Gideon EXCEPT:
         A. Ye must repent and be born again
         B. If ye are not born again ye cannot inherit the kingdom of heaven
         C. Come and be baptized unto repentance that ye may be washed from your sins
         D. Come and be baptized unto repentance that ye may have faith on the Lamb of God
         E. Come and be baptized that your calling and election may be made sure
         F. The Lamb of God taketh away the sins of the world and is mighty to save and to cleanse from all unrighteousness
                                                                                                                                                         [Answer: E   (Alma )]

827. (D-D) Alma said all of the following to the people of Gideon EXCEPT:
         A. We, in some future day, will meet before the judgment-seat of Christ, where all men shall know that my garments are not spotted with your blood
         B. Come and fear not; come and go forth
         C. Lay aside every sin which easily doth beset you, and doth bind you down to destruction
         D. Show unto your God that ye are willing to repent of your sins and enter into a covenant with him to keep his commandments
         E. Witness unto God that you are willing to repent of your sins by going into the waters of baptism this day
                                                                                                                                                         [Answer: A   (Alma )]

828. (D-D) Alma told the people of Gideon that whosoever kept the commandments and was baptized would remember that Alma had said which of the

        following:

          A. He shall have never-ending joy, according to the testimony of the Savior, which witnesseth in me
          B. He shall have eternal life, according to the testimony of the Holy Spirit, which testifieth in me
          C. He shall have salvation, according to the testimony of the Savior, which manifesteth in me
          D. He shall have exaltation, according to the testimony of the Father, which revealeth itself in me
          E. He shall have endless bliss, according to the testimony of the prophets, which expresses itself in me
                                                                                                                                                         [Answer: B   (Alma )]

 

829. (H-M) Alma asked the Gideonites if they believed the things he had taught them. He then said all of the following EXCEPT:
          A. I know that ye believe these things
          B. The way that I know that ye believe these things is by the manifestation of the Spirit which is in me
          C. Because your faith is strong concerning the things which I have spoken, great is my joy
          D. I had much desire that ye were not in the state of dilemma like your brethren [in Zarahemla]
          E. I have found that my desires have been gratified
          F. I perceive that ye are approaching the paths of righteousness which lead to the kingdom of God, and although ye have not yet entered the paths, ye

              are attempting to make his paths straight

                                                                                                                                                         [Answer: F   (Alma -19)]

830. (D-M) Alma perceived that the people of Gideon knew, by the testimony of his word, all of the following things about God EXCEPT:
          A. He walks beside still waters
          B. He cannot walk in crooked paths
          C. He does not vary from that which he has said
          D. He does not have a shadow of turning from the right to the left
          E. He does not have a shadow of turning from that which is right to that which is wrong
          F. His course is one eternal round
          G. He does not dwell in unholy temples, nor can anything filthy or unclean be received into the kingdom of God
                                                                                                                                                         [Answer: A   (Alma -21)]

831. (D-M) Alma told the people of Gideon that the time would come, and it would be in the last days, that he who was filthy would _________________:
          A. Be a hiss and a byword
          B. Drink a bitter cup to the dregs
          C. Inherit the east wind
          D. Remain in his filthiness
          E. Dwell in eternal burnings
                                                                                                                                                         [Answer: D   (Alma )]

832. (D-M) Alma told his 'beloved brethren' in Gideon that he had said all of the things he said unto them for all of the following purposes EXCEPT:
         A. That he might awaken them to a sense of their duty to God
         B. That they could walk blameless before God
         C. That their children would know to what source they could look for a remission of their sins
         D. That they could walk after the holy order of God, after which they had been received
                                                                                                                                                         [Answer: C   (Alma )]

833. (D-E) Alma counseled his listeners in Gideon to be all of the following EXCEPT:
         A. Submissive and gentle
         B. Direct and forthright
         C. Easy to be entreated, and full of patience and long-suffering
         D. Temperate in all things and diligent in keeping the commandments at all times
         E. People that asked for whatsoever things they needed, both spiritual and temporal
         F. People that always returned thanks unto God for whatsoever things they received
         G. People that had faith, hope, and charity, and who always abounded in good works
                                                                                                                                                         [Answer: B   (Alma -24)]

834. (D-M) What blessings did Alma hope the Lord would grant unto his listeners?
         A. That he would keep their garments spotless
         B. That they would at last be brought to sit down with Abraham, Isaac, and Jacob and all other holy prophets
         C. That their garments would be spotless even as the garments of Abraham, Isaac, and Jacob are spotless
         D. That they would be found in the kingdom of heaven, to go out no more
         E. All of the above are true
                                                                                                                                                         [Answer: E   (Alma )]

835. (D-M) As Alma concluded his sermon to the people of Gideon, he said all of the following EXCEPT:
         A. I have spoken unto you according to the Spirit which testifieth in me
         B. My soul rejoices exceedingly because of the diligence and heed which ye have given unto my words
         C. I can see that my words have enlarged your souls, enlightened your understanding, and strengthened your faith
         D. May the peace of God rest upon you, your houses, your lands, your flocks, and your herds
         E. May the peace of God rest upon all you possess, your women and your children, according to your faith and good works
                                                                                                                                                         [Answer: C   (Alma -27)]                                                                                                                                                                                       

 


 

Click here to return to the top of this quiz section
Click here to return to the Book of Mormon menu page
Click here to return to the Main Menu page