Select Page

bmalma01 (Alma 1 ** )

 Alma 1 


 

688. (H-C) As the Book of Alma opens, king Mosiah is described in all the following ways EXCEPT:
         A. He had gone the way of all the earth
         B. He had warred a good warfare
         C. He had fought a good fight and finished his course 
         D. He had walked uprightly before God 
         E. He had left none to reign in his stead 
         F. He had established laws that were acknowledged by the people 
         G. The people were obliged to abide by the laws he made
                                                                                                                                                [Answer: C   (Alma 1:1)]                                     

689. (H-M) In the first year of the reign of Alma in the judgment-seat, a man was brought before him to be judged.  This man was described in all of the following ways EXCEPT:
         A. He was large and noted for his much strength
         B. He had gone among the people, preaching to them what he termed to be the word of God
        C. He had borne down against the church
        D. He had declared that the priests and teachers should be popular, and not labor with their own hands
        E. He had taught that the priests and teachers ought to be supported by the people
        F. He had testified that only a select few souls would be saved, including only the rich and popular
                                                                                                                                                [Answer: F   (Alma 1:2-4)]

690. (H-M) This large man (Nehor) taught all of the following EXCEPT:
         A. All mankind would be saved at the last day
         B. There was no need for a redeemer or savior
         C. Mankind should not fear nor tremble, but should lift up their heads and rejoice
         D. The Lord had created and redeemed all men
         E. In the end, all men should have eternal life
                                                                                                                                                [Answer: B   (Alma 1:4)]

 

 

691. (H-E) All of the following describe Nehor EXCEPT: 
        A. Many of the Nephites believed on his words
        B. Many Nephites supported Nehor and gave him money 
        C. He was lifted up in the pride of his heart 
        D. He wore a coat of many colors
        E. He wore very costly apparel   
        F. He established a church after the manner of his preaching                                                                                                                                                                                                                                                    [Answer: D   (Alma 1:5-6)]

 

692. (H-M) All of the following describe Gideon EXCEPT:
         A. He belonged to the church of God
         B. He was one of the teachers in the church of God
         C. He withstood Nehor, admonishing him with the words of God
         D. He was an instrument in the hands of God in delivering the people of Alma out of bondage
         E. He was slain by Nehor because he was too old to withstand his blows
                                                                                                                                               [Answer: D   (Alma 1:7-9)]

693. (H-M) All of the following describe Nehor, the man who contended with Gideon, EXCEPT:
         A. He was wroth with Gideon
         B. He drew his sword and smote Gideon
         C. He was remorseful for slaying Gideon
         D. He was brought before Alma by the people of the church
         E. He was brought before Alma to be judged according to his crimes
         F. He stood before Alma and pleaded for himself with boldness
                                                                                                                                               [Answer: C   (Alma 1:9-11)]

 

694. (H-M) Alma’s said all of the following to Nehor EXCEPT:
         A. That this was the second time that priestcraft had been introduced among the people
         B. That Nehor was not only guilty of priestcraft, but that he had tried to enforce priestcraft by the sword
         C. That if priestcraft was enforced among the people, it would prove their entire destruction
         D. That Nehor had shed the blood of a righteous man, a man who had done much good among the people
         E. That if they were to spare Nehor, Gideon’s blood would come upon them for vengeance
                                                                                                                                               [Answer: A   (Alma -13)]

695. (H-M) Concerning Nehor being sentenced to die, all of the following are true EXCEPT:
         A. His condemnation was according to the law
         B. The law stipulated that he must die by hanging from the neck
         C. The law had been given by Mosiah, their last king
         D. The law had been acknowledged by their people
         E. The people had to abide by the law
                                                                                                                                                [Answer: B   (Alma )]

696. (H-M) All of the following accurately describe Nehor’s death EXCEPT:
         A. The people carried him upon the top of the hill Manti
         B. He acknowledged, between heaven and earth, that what he taught was contrary to the word of God
         C. He suffered an ignominious death
         D. His death brought an end to the spreading of priestcraft through the land
                                                                                                                                               [Answer: D   (Alma -16)]

697. (H-M) Nehor’s death did not put an end to the spread of priestcraft for all of the following reasons EXCEPT:
         A. There were many who loved the vain things of the world
         B. There were many who preached false doctrine
         C. There were many who sought for riches and honor
         D. There were many who were willing to sell their souls for a mess of pottage
         E. There were those who would not openly lie, but they pretended to preach according to their beliefs
                                                                                                                                               [Answer: D   (Alma -17)]

698. (H-E) Those spreading priestcraft would not lie nor steal nor murder for what reason?
         A. For fear of losing their salvation
         B. For fear of the law and fear of punishment
         C. For fear of retaliation
         D. For fear of ridicule
         E. For fear of embarrassment
                                                                                                                                                [Answer: B   (Alma )]

699. (H-E) True or false: Those who belonged to the church of God (those who had taken upon themselves the name of Christ) began to persecute those who did
        not belong to the church of God
                                                                                                                                               [Answer: False   (Alma )]

700. (H-E) Those who did not belong to the church of God persecuted and afflicted those who did belong to the church of God for all of the following reasons
        EXCEPT:
         A. Because of the humility of those who belonged to the church
         B. Because those who belonged to the church were not proud in their own eyes
         C. Because those who belonged to the church of God imparted the word of God, one with another, without money
         D. Because those who belonged to the church of God imparted the word of God, one with another, without price
         E. Because those who belonged to the church would not associate with those who did not belong to the church
                                                                                                                                                [Answer: E   (Alma )]

701. (H-M) There was a strict law that the people of the church should not arise and persecute those people who did not belong to the church, and that there should be no persecution among those who belonged to the church.  Despite this law, all of the following things happened EXCEPT:
         A. Many who belonged to the church began to be proud
         B. Many who belonged to the church began to contend warmly with their adversaries
         C. Many who belonged to the church sought vigorously to change the law which forbad persecution
         D. Many who belonged to the church contended with their adversaries, even unto blows
         E. Many who belonged to the church would contend by smiting one another with their fists
                                                                                                                                                [Answer: C   (Alma -22)]

702. (H-E) All of the following were great trials to the church EXCEPT:
         A. The fact that donations and tithes began to diminish among those who belonged to the church
         B. The contention between those who belonged to the church and those who did not
         C. The hardness of the hearts of many who belonged to the church
         D. The fact that many names of those who belonged to the church had to be blotted out and were remembered no more among the people of God
         E. The fact that many who belonged to the church withdrew themselves from among the church
                                                                                                                                                [Answer: A   (Alma -25)]

703. (D-E) All of the following describe those who stood fast in the faith EXCEPT:
         A. They were steadfast in keeping the commandments of God
         B. They were immovable in keeping the commandments of God
         C. They refrained from associating with those not of the faith
         D. They bore with patience the persecution which was heaped upon them
         E. They left their labors to hear their priests impart the word of God
         F. They returned diligently to their labors after hearing the word of God from their priests
                                                                        [Answer: C   (Alma -26)]

704. (H-E) All of the following accurately describe the priests who taught the people EXCEPT:
         A. The priests did not esteem themselves above their hearers
         B. The preachers did not consider themselves better than their hearers
         C. The teachers did not consider themselves better than the learners
         D. They were all equal
         E. They all labored according to their strength
         F. They spent many years in religious training before being ordained to the ministry
                                                                                                                                                [Answer: F   (Alma )]

705. (H-E) All of the following accurately describe those who stood fast in the faith EXCEPT:
         A. They imparted of their substance according to that which they had
         B. They built special stands or podiums upon which to pray
         C. They imparted of their substance to the poor and the needy
         D. They imparted of their substance to the sick and afflicted
         E. They did not wear costly apparel, yet they were neat and comely
         F. They established the affairs of the church
         G. They began to have continual peace despite the persecutions they suffered
                                                                                                                                                [Answer: B   (Alma -28)]

706. (H-M) Because of the steadiness of the church, the people became exceedingly rich.  These verses mention that they had an abundance of all the following
        EXCEPT:
         A. Flocks and herds
         B. Fatlings of every kind
         C. Grain
         D. Breastplates and swords
         E. Gold, silver, and precious things
         F. Silk, fine-twined linen, and good homely cloth
                                                                                                                                                [Answer: D   (Alma 1:29)]

707. (H-E) Because of their prosperous circumstances, all of the following were true concerning the people of God EXCEPT:
         A. They did not send away any that were naked, hungry, or athirst
         B. They did not send away any that were sick or inadequately nourished
         C. They were liberal to old and young, bond and free, male and female, but only if they were members of the church
         D. They did not set their hearts upon riches
         E. They prospered and became for more wealthy than those who did not belong to the church
                                                                                                                                                [Answer: C   (Alma -31)]

708. (H-M) During these times, the scriptures mention that those who did not belong to the church indulged in all of the following activities EXCEPT:
         A. Idolatry or idleness
         B. Babblings, envying, and strife
         C. Wearing costly apparel and being lifted up in pride
         D. Persecuting, lying, and thieving
         E. Robbing, committing whoredoms, and murdering
         F. Murdering and all manner of wickedness
         G. Gambling, betting, and games of chance
                                                                                                                                                [Answer: G   (Alma )]

709. (H-E) True or false: The law was put in force upon all those who did transgress it, inasmuch as it was possible.
                                                                                                                                                [Answer: True   (Alma )]

710. (H-M) By exercising the law upon those who broke the law, all of the following things transpired EXCEPT:
         A. The government was able to collect a higher percentage of taxes
         B. Every man suffered according to that which he had done [contrary to the law]
         C. The people became more still and durst not commit any wickedness if it were known
         D. There was much peace among the people of Nephi

                                                                                                                                                [Answer: A   (Alma )]
___________________________________________________________________________________________________________

Click here to return to the top of this quiz section

Click here to return to the Book of Mormon menu page

Click here to return to the Main Menu page